Mađarska low cost aviokompanija Wizz Air koja je 12. juna počela da leti između Beograda i Dortmunda započela je i redovan saobraćaj sa Londonom. Počev od 20. juna avioni Wizz Air-a će leteti između Beograda i londonskog aerodroma Luton sredom, petkom i nedeljom sa polaskom u 21:55h. Iz Londona će poletati ka Beogradu istog dana u 17:35. Od ponedeljka 5. jula Wizz Air će uvesti i četvrti let nedeljno. Let traje oko dva i po sata.
Prvi let na ovoj liniji obavljen je u nedelju 20. juna. U avionu Airbus A320 koji ima 180 putničkih mesta bilo je čak 139 putnika. U odlasku ka Londonu bilo je 128 putnika. Popunjenost putničke kabine kojom se može meriti uspeh jedne linije je na ovom prvom letu više nego odlična. Sudeći po podacima koje smo dobili od aerodroma „Nikola Tesla“, popunjenost putničke kabine iz Londona ka Beogradu je bila 77% dok je iz Beograda ona bila nešto manja i iznosila je 71%. Sličnu popunjenost imao je i prvi let ove kompanije ka Dortmundu da bi 19. juna samo 7 dana nakon uspostavljanja linije popunjenost skočila do neverovatnih 80% iz Dortmunda i 90% iz Beograda.

Let ka Londonu prvobitno je bio planiran za kraj jula ali je Wizz Air prihvatio inicijativu direktora beogradskog aerodroma gospodina Velimira Radosavljevića da ranije otpočne sa letovima kako bi brojni posetioci muzičkog festivala EXIT koji se održava u Novom Sadu mogli jednostavnije i jeftinije da stignu do Srbije. Na ovaj festival koji je veoma popularan u Evropi dolazi veliki broj Britanaca.
Mladi Britanci su poznati kao najčešći putnici low cost aviokompanija koje su i nastale na britanskim ostrvima. Prvi evropski „jeftini“ letovi obavljeni su iz Engleske ka kontinetu. Londonski aerodromi Luton i Stansted postali su najvažnije low cost baze odakle desetine miliona putnika godišnje putuje širom Evrope i Mediterana po cenama aviokarata koje iznose desetak funti. Od nedelje biće im moguće da posete i našu prestonicu i osete sve čari beogradskog noćnog provoda po ceni od 24,99 funti u jednom pravcu sa uključenim avio taksama.