U nedelju, 6. februara 2011. Jat Airways će obaviti svoj poslednji let na redovnoj liniji Beograd – Ljubljana. Jutarnji let srpskog avioprevoznika ka slovenačkoj prestonici se ukida a putnici će ubuduće moći da koriste samo letove Adria Airways-a sa polaskom u 16:45 iz Beograda i u 15:10 iz Ljubljane šest puta nedeljno, svakim danom osim subote.

U medijskoj službi Jat Airways-a nisu mogli da nam potvrde ovu informaciju rekavši nam da „trenutno nemaju informaciju o ukidanju ove linije“. Na beogradskom aerodromu su nam potvrdili da su obavešteni od strane Jat Airways-a da se od 6. februara prekida saobraćaj ka Ljubljani.

14. septembra 2010. Jat Airways i Adria Airways sklapaju code share na liniji Beograd-Ljubljana što je prouzrokovalo veliku seobu Jatovih putnika na letove koje obavlja Adria najviše zahvaljujući prednostima Adrijine flote. Dok Adria na tom letu koristi potpuno nove mlazne avione – CRJ900, Jat je koristio veoma stare i bučne turboelisne ATR-72 avione. Po nezvaničnim informacijama avioni Jat-a su ka Ljubljani leteli skoro prazni što je prouzrokovalo gašenje ovog polaska. Putnicima i dalje ostaje mogućnost da sa Jatovim kartama putuju između dve prestonice ali sada samo na letovima Adrije.

Foto: Avion Jat Airways-a u Ljubljani, (c) Aerodromu Jože Pučnik Ljubljana