U nedelju 25. marta stupa na snagu letnji red letenja. Tog dana u celom svetu, sve aviokompanije prelaze na novi režim saobraćaja. Letnja sezona se smatra jakom, pa će od 25. marta broj ukupnih letova biti veći, sve do poslednje nedelje u oktobru.

Domaći avioprevoznik je za ovu sezonu planirao oko 10% veći obim saobraćaja. Nedeljno će biti obavljeno oko 230 samostalnih letova sa matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Prema sporazumima o zajedničkim letovima Jat Airways će ovog leta putnicima ponuditi i 40-tak letova nedeljno. Plan Jat Airways-a za čarter saobraćaj još nije objavljen.

Destinacije do kojih će Jat Airways tokom naredne sezone leteti najviše  su Tivat i Podgorica. Do Tivta je planirano 35 nedeljnih letova, a do Podgorice 21 let. Dva dnevna leta su planirana  do Skoplja i Beča, a u pojedinim danima i do Ciriha, Pariza i Moskve i Londona.

Jednom dnevno će Jat leteti do Frankfurta, Diseldorfa, Sarajeva i Rima. Šest puta nedeljno leteće do Berlina (povećanje od 2 leta), Brisela (+3 leta) i Milana (+2 leta). Iako je ranije najavljivano povećanje broja letova prema Istanbulu to se neće desiti ove sezone, pa će Jat kao i do sada do najvećeg turskog grada leteti pet puta nedeljno. Isti broj letova ostaje i prema Štutgartu (tri nedeljno). Prema Solunu će biti četiri nedeljna leta, prema Monastiru (Tunis) dva leta.

I ove godine Jat će vezati skandinavske destinacije pa će tako leteti do Geteborga tri puta nedeljno, od čega će jednom biti preko Kopenhagena, do koga će biti četiri direktna leta. Do Stokholma će Jat leteti pet puta nedeljno što je smanjenje za jedan let.

Bez povratka u Dubai, Maltu i Tripoli

Prema prvim informacijama koje smo dobili iz raznih rezervacionih sistema, Jat Airways će ovog leta suspendovati liniju Beograd-Dubai. Iako su letovi do Dubaija prethodno bili najavljivani oni se ove sezone neće ostvariti. Jat Airways je ranije leteo do Dubaija preko Larnake. Od ove sezone, do Larnake će direktno leteti pet puta nedeljno, od čega će tri leta biti produžena do Tel Aviva. Letovi do Malte, koji su takođe ranije najavljivani neće biti realizovani ove sezone, kao ni povratak u Tripoli.

Povratak u Đironu, Dubrovnik i Pulu

Jat Airways će i ove godine leteti do Đirone u Španiji, koja je prošle godine bila veoma popularna. Počev od 5. juna pa do 27. oktobra planirana su dva nedeljna leta ka ovom katalonskom gradu nedaleko od čuvene Kosta Brave i Barselone. Ovi letovi biće obavljani u saradnji sa turističkim agencijama i još uvek nije poznato na koji način i po kojoj ceni će se prodavati karte.

Od 15. juna Jat se vraća u Dubrovnik, do koga je leteo i prošlog leta i to veoma uspešno. Ove sezone letovi će se obavljati tri puta nedeljno (sredom, petkom i nedeljom) sve do 28. septembra. Prema Puli će Jat leteti od 16. juna do 15. septembra, dva puta nedeljno (utorkom i subotom). Do ovog hrvatskog grada Jat je leteo i pre nekoliko godina i tada su avioni bili popunjeni do poslednjeg mesta.

Nove destinacije i nove linije

Drugi po veličini i prometu londonski aerodrom Getvik (Gatwick) ovog će leta biti povezan sa Beogradom sa tri nedeljna leta (ponedeljak, četvrtak i petak), počev od 15. juna pa do 14. septembra. Razlog za povećanje saobraćaja ka Londonu su Letnje olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u britanskoj prestonici, zbog čega je povećana tražnja za letovima.

Najveći dalmatinski grad Split, biće posle više od 20 godina ponovo povezan sa Beogradom direktnom aviolinijom. Jat Airways će početi da leti do ovog grada od 2. jula pa do 27. septembra, dva puta nedeljno (utorkom i četvrtkom).

Nove letove Jat planira na najtraženijim destinacijama iz Beograda. Drugi dnevni let biće uspostavljen prema Moskvi (četvrtkom, petkom i nedeljom), prema Parizu (ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom) u periodu od 27. juna do 3. septembra, i prema Cirihu (četvrtkom, petkom i nedeljom) do 1. juna do 27. oktobra.

Kodšer letovi

Jat Airways nastavlja saradnju sa svojim starim kodšer partnerima, osim sa Air France-om. Posle prošlogodišnjeg jednostranog prekida kodšer ugovora Air France-a, saradnja je na kratko ponovo uspostavljena početkom ove godine, a onda je usledio i definitivni prekid. Dve kompanije više ne razmenjuju svoje oznake na letovima između Beograda i Pariza.

Jat Airways će svoje oznake zadržati na letovima drugih kompanija prema Varšavi (LOT Polish Airlines), Bukureštu (TAROM), Ljubljani (Adria Airways), Beču (Austrian) i Moskvi (Aeroflot).

Sa druge strane Jat Airways će svoje letove deliti sa B&H Airlines-om (Sarajevo), Alitalijom (Rim i Milano), KLM-om (Amsterdam),  Austrian-om (Beč) i Aeroflotom (Moskva).