U prva dva meseca 2010. godine Jat Airways je ostvario porast broja putnika od 3,2% u odnosu na isti period prošle godine. Iako je rast manji nego što su to zabeležile konkurentske aviokompanije koje koriste beogradski aerodrom, direktor gospodin Srđan Radovanović, je izjavio da je to ipak veliki uspeh za Jat s obzirom da je taj rezultat postignut sa prepolovljenom flotom.
Trenutno su u toku remonti 4 aviomotora u inostranstvu (tender nedavno završen) kao i remont pet aviomotora u Jat Tehnici. Jedan avion ATR koji je bio iznajmljen vraćen je dobavljaču dok je jedan Boeing 737-400 pred povratkom koji će se desiti u narednih mesec dana. Nakon toga Jat Airways će iznajmiti dva aviona novije generacije tipa Boeing 737-700 a intezivirani su i razgovori sa evropskim proizvođečem aviona Airbus-om sa kojim Jat ima sporan ugovor potpisan 1998. godine.
Jat Airways je vratio let ka Dubaiju od 09. februara. Ovaj let će od 28. marta biti pojačan sa još jednim letom nedeljno a od 10. maja će biti dodat i treći nedeljni let.

Jedina zaista nova linija koju Jat Airways otvara od ovogodišnjeg letenjeg reda letenja je Portorož, koji se uvodi u dogovoru sa turističkom organizacijom Slovenije. Linija ka Puli koja je prošlog leta bila veoma uspešna kao i linija ka Dubrovniku koja je bila najavljivana prošle godine nisu u planu za ovo leto, mada su u jatu potvrdili da postoji interesovanje sa hrvatske strane i da će uspostavljenje ovih linija zavisiti od uslova koje ti aerodromi ponude Jat Airways-u.
Tokom letenje sezone, od 1. juna će biti vraćeni polasci za Ohrid, Solun i Geteborg. Brojne linije će biti pojačane. Do Amsterdama Jat će leteti svakodnevno umesto dva puta nedeljno, do Sarajeva svakodnevno umesto pet puta nedeljno, Cirih će na postojeće svakodnevne letove dobiti i drugi dnevni let petkom, London će na postojeće svakodnevne letove dobiti i drugi dnevni let subotom i nedeljom, Larnaka će imati letove svakog dana osim utorkom i petkom, Berlin će dobiti četvrti let (ponedeljkom), Kopenhagen će biti pojačan sa jednim letom subotom (umesto dosadašnja tri), do Trsta će biti uvedena tri nedeljna leta, do Malte dva, Tripoli dobija drugi let utorkom, do Monastira će Jat leteti jednom nedeljno, četvrtkom.