Jat Airways je upravo izdao saopštenje u kome se kaže da će zbog velikog interesovanja putnika uspostaviti redovan saobraćaj između novog srpskog aerodroma "Morava" i Istanbula.

Aerodrom "Morava" je bivši vojni aerodrom "Lađevci" koji se nalazi nedaleko od Kraljeva. Radovi na ovom aerodromu se privode kraju i u toku je završetak izgradnje pristanišne zgrade.

Aerodrom Morava se nalazi idealno lociran u gusto naseljenom području Šumadije i Zapadnog Pomoravlja, udaljen svega 15km od Kraljeva, 25km od Čačka, 32km od Gornjeg Milanovca i 39km od Kragujevca.

Pored ovih gradova, aerodrom je veoma interesantan i za celo područje zapadne i jugozapadne Srbije, odnosno za regione Užica i Zlatibora kao i za novopazarski region i ceo Sandžak.

Očekuje se da će se tokom juna stvoriti uslovi za uvođenje redovnog vazdušnog saobraćaja sa ovog aerodroma, a Jat Airways je u današnjem saopštenju najavio uspostavljanje prve redovne linije sa "Morave" do glavnog istanbulskog aerodroma "Ataturk".

Planirano je da na ovoj liniji leti avion ATR-72 sa kapacitetom od 66 sedišta, dva puta nedeljno: sredom i petkom. Jat će o tačnim terminima letova i o početku prodaje karata blagovremeno obavestiti javnost.


Foto: Radovi na terminalu početkom marta 2012. god. (c) nixazmaj, Skyscrappercity Forum