Od danas, 29. oktobra 2013. godine ime Jat Airways je otišlo u istoriju.

Agencija za privredne registre Republike Srbije je donela rešenje o promeni imena Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj "Jat Airways" AD Beograd.

Novo ime srpske nacionalne aviokompanije, tako je od danas i zvanično: Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj "Air SERBIA" AD Beograd, a skraćeni naziv "Air SERBIA".

Iz rešenja koje je danas Agencija za privredne registre donela vidi se da je generalni direktor Air Serbije Dane Kondić tek juče (28. oktobra 2013) podneo zahtev za promenu imena kompanije, koja već nekoliko mesecu radi sa dva imena paralelno. U zvaničnoj komunikaciji korišćeno je "Air Serbia, trenutno Jat Airways".

Novo ime nacionalnog avioprevoznika već je zaživelo uveliko na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" gde su promene urađene na svim objektima koji su namenjeni za poslovanje Air Serbije. Novi izgled dobili su šalteri za čekiranje putnika, postolja za kontrolu veličine prtljaga, kao i sav štampani materijal, karte, kuponi za ukrcavanje, nalepnice za označavanje prtljaga.

Isto tako sve informacije na aerodromu su promenjene tako da su sada svuda označeni letovi Air Serbije, a ne Jat Airwaysa. Na drugim aerodromima to još nije bio slučaj, a promene se mogu očekivati u narednom periodu.