Jat Airways je krajem maja objavio da je započeo komercijalnu saradnju sa aviokompanijom Etihad Airways.

Dve kompanije su ranije ove godine sklopile široki kodšer (codeshare) sporazum kojim uzajamno mogu da postave sopstvene oznake leta na veliki broj letova.

Ove nedelje je Jat Airways počeo da postavlja svoje oznake leta (kodove) na letove Etihad Airwaysa od Abu Dabija do drugih destinacija.

Od 15. juna 2013. kada je Etihad uspostavio redovan saobraćaj između Abu Dabija i Beograda, Jat Airways ima svoju oznaku na ovom letu (JU 8080 / JU 8081), dok su ostale destinacije iz Abu dabija ubacivane u rezervacione sisteme postepeno, nakon što bi Jat dobio dozvolu od lokalnih vazduhoplovnih vlasti zemalja u kojima su buduće kodšer destinacije.

Sa samo jednim presedanjem u Abu Dabiju, Jat Airways nudi izuzetno dobre veze prema Bangkoku, Pekingu, Brizbejnu, Čengdu, Kolombu, Ho Ši Minu, Islamabadu, Johanesburgu, Karačiju, Kuala Lumpuru, Kuvajtu, Lahoreu, Melburnu, Sejšelima, Šangaju, Singapuru i Sidneju.

Ove nedelje je Jat Airways osim do Abu Dabija dodao svoje oznake leta (kodove) i na druge letove Etihada. Uz oznake letova u rezervacione sisteme su unete i cene, pa je prodaja Jatovih karata na ovim letovima već moguća.

Novi letovi Jat Airwaysa (21. jun 2013):
 

  • JU 8080 Beograd – Abu Dabi i JU 8081  Abu Dabi – Beograd, svakodnevno
  • JU 8582 Abu Dabi – Sidnej i JU 8583 Sidnej – Abu Dabi, svakodnevno
  • JU 8580 Abu Dabi – Melburn i JU 8581 Melburn – Abu Dabi, svakodnevno
  • JU 8584 Abu Dabi – Brizbejn i JU 8585 Brizbejn – Abu Dabi, svakodnevno
  • JU 8088 Abu Dabi – Kuvajt i JU 8089 Kuvajt – Abu Dabi, svakodnevno
  • JU 8096 Abu Dabi – Sejšeli i JU 8097 Sejšeli – Abu Dabi, ponedeljkom, sredom i petkom

Jat Airways ima svoje oznake i na posebnim besplatnim autobuskim linijama od Abu Dabija do Dubaija koje održava Etihad, a koje se mogu besplatno rezervisati samo uz aviokartu do Abu Dabija. Etihad je za sada dodao svoju oznaku na let Jat Airwaysa od Beograda do Sarajeva.