Najpoznatiji i najomiljeniji robot na svetu R2-D2 iz čuvenog serijala Ratovi zvezda (Star Wars) je snažan lik koji je veoma popularan širom sveta.

Izuzetna odanost koja krasi ovog robota kao i njegova sposobnost da se iz svake nezgodne situacije izvuče veoma originalnim idejama bili su inspiracija i idejnim tvorcima nove kampanje japanskog avioprevoznika ANA.

All Nippon Airways (ANA) je pokrenula petogodišnji "Star Wars program", koji treba da ovu kompaniju približi putnicima širom sveta. Ideja je da se preko poznatih ikona pop kulture ANA predstavi celom svetu.

Originalna ideja, kao da je došla od samog R2-D2, ima za cilj postizanje globalne prepoznatljivosti aviokompanije ANA, a farbanje jednog aviona u nove specijalne boje predstavlja samo prvi korak u ovom projektu. Ideja je inspirisana ranijom sličnom akcijom ANA-e, kada je nekoliko aviona ove kompanije bilo ofarbano motivima iz popularnog crtaća Pokemon.

Jedan od najnovijih aviona u floti ANA-e, Boeingov Dreamliner, koji će uskoro biti uključen u saobraćaj dobio je novi izgled. On je ofarban tako da podseća na omiljenog robota i dobio je natpis "Star Wars", koji će nositi širom sveta.

Iz ANA-e poručuju "Očekujte jedan novi svet pun iznenađenja". Više slika možete pogledati u našoj galeriji na Facebooku.