Izložba posvećena Ivi Andriću biće postavljena 27. novembra na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, u okviru obeležavanja jubileja tog književnika i diplomate, jedinog dobitnika Nobelove nagrade za književnost sa ovih prostora.

Postavka posvećena Andriću, koju će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društva Srbije Predrag Marković i generalni direktor aerodoma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević, podeljena je na više delova, pa se na više mesta putnici mogu upoznati sa likom i delom Andrića.

S obzirom da je Andrić bio više od 20 godina u diplomatskoj službi Kraljevine Jugoslavije, boravio je u mnogim evropskim prestonicama – Rim, Pariz, Bukurešt, Marsej, Madrid, Brisel, Ženeva, Berlin… i to je iskorišćeno kao tema koja je zanimljiva da se predstavi na različitim destinacijama aerodoma, pri dolasku i odlasku putnika.

Postavka je realizovana u saradnji sa Muzejem grada Beograda, a za njenu izradu korišćeni su materijali iz Legata Ive Andrića – rukopisi, fotografije, dokumenta, umetnička dela, lični predmeti, priznanja i odlikovanja, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Vest preuzeta sa sajta: seecult.org