International Airlines Group (IAG) je povećala ciljani profit za 2015. godinu nakon što su u ovoj godini zabeleženi zadovoljavajući finansijski rezulati.

IAG koji je vlasnik British Airwaysa, Iberije i Vuelinga može da se pohvali učinjenim u ovoj godini. Prošle nedelje je objavljeno da se profit u prvih šest meseci ove godine udvostručio u odnosu na prvu polovinu prošle godine kao i da je broj putnika povećan za 8,9 posto.

Do 2015. se očekuje dodatna ušteda od minimum 650 miliona evra čemu će doprineti korišćenje novih aviona koji troše manje goriva, smanjenje administracije ali i postizanje povoljnijih ugovora za zemaljsko održavanje i nižih aerodromskih troškova. Očekivana ušteda je za 16% veća od ranije procene.

Španski nacionalni prevoznik Iberia koji jedini beleži gubitke i to na svim svojim tržištima uključujući i dugolinijski saobraćaj pokazuje prve znake finansijskog oporavka. Uprkos brojnim protestima sindikata ova kompanija je uspela da ostvari zacrtane mere štednje. Sa druge strane British Airways beleži jake prihode kao i španski lowcost prevoznik Vueling koji je za sada više nego stabilan.

Iberia je ovih dana predstavila i svoj prvi avion u novim bojama i sa novim identitetom. Airbus A330 je dobio novi izgled, kao i kabinsko osoblje, a to je samo jedan od mnogih ciljeva koji su ove godine ostvareni u skladu sa strogim planom restruktuiranja i reformisanja cele kompanije.