Španski nacionalni avioprevoznik – Iberia je obavila prvi let koristeći biokerozin u ponedeljak, 3. oktobra 2011. na liniji Madrid – Barselona. Avion Iberije, Airbus A320 prešao je ovu relaciju potrošivši 2,8 tona goriva koje predstavlja mešavinu klasičnog kerozina (75%) i novog biokerozina (25%). Biokerozin korišćen u mešavini dobijen je iz ulja lanika (lat: Camelina Sativa). Zahvaljujući upotrebi mešavine klasičnog i bio kerozina u atmosferu je poslato 1,5 tonu manje ugljen-dioksida.

Lanik od koga se dobija biokerozin je uljarica koja može da se gaji i u Španiji i ona za razliku od drugih uljarica obogaćuje zemljište na kome raste. Za korišćenje mešavine kerozina nisu bile potrebne nikakve dorade na motorima aviona.

Predsednik Iberije Antonio Vaskez je izjavio da je ova kompanija ponosno što može da da doprinos strateškom programu "Green Flight" (Zeleni let) kome je cilj promocija upotrebe biokerozina za komercijalne letove. Po njegovim rečima uvođenje biokerozina u upotrebu smanjuje zavisnost aviokompanija od nafte, povećava njihovu konkurentnost i što je najvažnije utiče na značajna smanjenje emisije štetnih gasova.