Hrvatski niskobudžetni (lowcost) avioprevoznik Dalmatian koji je trebalo da počne sa redovnim letovima iz Zagreba do nekoliko evropskih gradova, je iznenada prestao da postoji.

Juče se sajt ove kompanije ugasio, a telefoni isključili, a putnici koji su imali karte za prve letove koje je ova kompanija trebalo da obavi 30. juna, digli su paniku iz straha da se radi o prevari.

Priča ima elemente prevare, s obzirom da se kompanija reklamirala i prodavala karte pre nego što je nabavila i jedan jedini avion (pominjala su se dva Airbusa A320) i pre nego što je kompanije dobila dozvolu za letenje (AOC) od nadležnog hrvatskog vazduhoplovnog direktorata.

Karte su se prodavala poslednjih nekoliko nedelja za letove od Zagreba do Praga, Štutgarta, Diseldorfa, Ženeve, Hamburga, Milana, Rima, Sofije, Varšave, Ciriha i Larnake, ali nikome nije bilo čudno to što ti aerodromi na koje bi Dalmatian trebalo da sleće nemaju nikakve informacije o novoj liniji i novoj kompaniji.

Nakon jučerašnje uzbune koju su po društvenim mrežama digli prevareni putnici koji su kupili karte do planiranih destinacija po cenama koje su se kretale od 70 evra za povratnu kartu, Dalmatian se oglasio saopštenjem na svom internet sajtu.

"Na našu veliku žalost Dalmatian je donio odluku o prekidu prodaje karata zbog odustajanje jednog od investitora što je uticalo na našu mogućnost da vama, putnicima, pružimo odgovarajuću uslugu i podršku od strane Dalmatiana te, na žalost, ne očekujemo da će se ova situacija promijeniti u kratkom roku. Zbog toga smo donijeli ovu odluku, kako bi zaštitili interese naših putnika".

Dalmatian u saopštenju takođe obaveštava i putnike koji su već kupili karte da će im novac biti u potpunosti vraćen te da su već obavestili svoju banku preko koje su primali uplate da može da počne sa povraćajem.

Aviokompanija Dalmatian koja nikada nije poletela je prisutna u javnosti već duže vreme. U leto 2006. najavljena je kao "hrvatski Rajaner".

Periodično se oglašavala sa najavama novih linija koje nikada nisu bile realizovane, ali je ovog puta sve otišlo mnogo dalje. Stručna javnost u Hrvatskoj nikada ozbiljno nije shvatala ovu kompaniju, ali se može postaviti pitanje šta su tamošnje vazduhoplovne vlasti činile da spreče da se desi ovo što se desilo.

Početkom ove godine Dalmatian se i u Srbiji raspitivao o mogućnostima za uspostavljanje redovne linije između Zagreba i Beograda.