Air France-KLM je juče otkrio javnosti novu regionalnu aviokompaniju – HOP! kako je to i najavljeno krajem prošle godine.

HOP! je nastao prema planu restruktuiranja Air France-KLM grupe u okviru programa "Transform 2015".

Ovim planom je predviđeno smanjenje troškova i spajanje tri postojeća regionalna avioprevoznika u jednog.

Britair, Air France Regional i Airlinair su spojeni u HOP! dok je Transavia France postala aviokompanija koja će isključivo održavati turističke destinacije u Evropi, a posebno na Mediteranu.

Od 31. marta 2013. HOP! će održavati 530 letova svakog dana do 136 destinacija u Francuskoj i Evropi, a cene aviokarata će se kretati od 55 evra po pravcu sa svim taksama. Aviokompanija će biti deo Air France-KLM grupe. HOP! će prevoziti putnike iz Francuske i Evrope do glavnih čvorišta Air France-a u Parizu.

HOP! će obavljati saobraćaj sa 98 aviona za regionalni i kratkolinijski saobraćaj koji imaju kapacitet od 48 do 100 putničkih mesta.

 

Neke od destinacija u Evropi do kojih će leteti HOP! su i Barselona, Bolonja, Brisel, Budimpešta, Diseldorf, Firenca, Ženeva, Geteborg, Milano, Napulj, Prag, Rim, Štutgart, Venecija i Beč.

Sajt nove aviokompanije HOP! je u funkciji od jutros i preko njega se već mogu rezervisati i kupiti aviokarte do svih destinacija.