U Grčkoj je osnovana nova aviokompanija – Hellas Airlines. Baza ove kompanije je u Volosu na aerodromu poznatom pod imenom "Nea Anchialos".

Hellas Airlines će od 15. januara 2013. godine započeti redovan domaći saobraćaj prema Atini, Solunu, Janjini, Rodosu, Heraklionu i Skiatosu. Počev od maja naredne godine Hellas Airlines će leteti iz Volosa i prema Rimu, Madridu, Londonu, Parizu i Moskvi i to svakodnevno.

Hellas Airlines će biti niskotarifna aviokompanija, prema rečima njenog predsednika Vasilila Ralakija, koji je rekao da će cene povratnih karata iznositi od 50 evra na liniji prema Atini, pa do 120 evra prema Rimu i 160 evra prema Londonu.

U početku će aviokompanije koristiti dva nova aviona Airbus A320, koji će biti opremljeni najsavremenijim sistemom zabave tokom leta. U kompaniji naglašavaju da će svaki putnik imati sopstveni monitor, kao i da će vrlo brzo avioni biti opremljeni i za bežični internet.

Nakon prvih destinacija koje su najavljene, Hellas Airlines će uvesti i letove prema Mađarskoj i Češkoj.

Aviokompnija će osim putnika prevoziti i robu, a u planu je da se do zemalja Evrope prevoze proizvodi iz ovog bogatog poljoprivrednog regiona. Iz okoline Volosa se u Veliku Britaniju godišnje izveze preko 100.000 tona grožda. Jedan od glavnih ciljeva nove kompanije je prevoz turista iz Evrope do centralnogrčkih plaža u okolini Volosa. U ovom regionu se nalazi i čuveni manastirski kompleks "Meteori".