Zemaljsko osoblje Virgin Atlantica počelo je da koristi Google naočare i Sony Smartwatch (pametni sat) kako bi olakšali rad sa putnicima. To je prvi slučaj da se ova dva najmodernija uređaja zvanično upotrebljavaju u službi rada sa putnicima u aviosaobraćaju.

Ovi uređaji će se koristiti tokom prijave putnika na let (check-in), ukrcavanja (boarding) za prijem svih dodatnih informacija bitnih za same procedure i putnike.

Službenici (zemaljske stjuardese i stjuardi) će moći da prime informacije o aktuelnom redu letenja, rasporedu izlaza za ukrcavanje (gejtova), vremenu otpočinjanja ukrcavanja kao i o vremenskim prilikama i lokalnim događajima na destinacijama putnika.

Ovi uređaji će omogućiti i prevođenje sa nekoliko jezika sa ciljem da olakšaju komunikaciju osoblja sa međunarodnim putnicima.

U skorijoj budućnosti uređaji će davati informacije o specijalnim obrocima putnika, o željenom sedištu ili drugim izbornim mogućnostima.

Tokom probne faze Virgin Atlantic će koristiti ova dva uređaja za čekiranje putnika na letove za biznis klasu (Upper class) na Terminalu 3 londonskog aerodroma Heathrow.

SITA je u saradnji sa Virgin Atlanticom razvila specijalnu IT platformu za korišćenje ovih uređaja.

"Pilot tehnologija za nosive uređaje koju smo SITA i mi zajedno razvili je prvi put u avioindustriji iskorišćena za testiranje u cilju unapređenja putničkog zadovoljstva. Nastavljamo dugu tradiciju Virgin Atlantica da pomera granice i da postavlja inovacije u centar putničkog iskustva", rekao je Dejv Bulman, direktor IT sektora Virgin Atlantica.

SITA je tokom 2013 preko svoje istraživačke grupe SITA Lab počela sa testiranjima raznih nosivih uređaja u svrhu razvoja novih tehnologija i aplikacija koje bi mogle da se koriste u aviosaobraćaju, u aviokompanijama i na aerodromima. Iz ove kompanije poručuju da je 2014. godina označena kao prekretnica u korišćenju nosivnih uređaja.