Google je bez pompezne najave pokrenuo novi sadržaj na svojim stranicama – Google Flights, što predstavlja novi online pretraživač letova.

U ovom trenutku ova aplikacija pokriva samo letove unutar Sjedinjenih Američkih Država, ali se očekuje da će uskoro biti proširena i na druga tržišta, pre svih na Veliku Britaniju.

Ovakav potez je bio najavljen prošle godine kada je Google kupio kompaniju ITA Software, vlasnika najvećeg softvera za pretraživanje letova koji koriste najveći i najpoznatiji pretraživači Kayak, Orbitz kao i mnoge svetske aviokompanije.

Novi Google-ov pretraživač letova imaće brojne opcije. Trenutno je samo aktivna pretraga povratnih letova ali će uskoro biti moguće tragati i za komplikovanim putovanjima. Korisnik ove online aplikacije moći će izuzetno brzo da pretraži sve raspoložive letove za zadate destinacije uz mogućnost da postavi neka veoma korisna ograničenja poput maksimalne cene karte ili maksimalne dužine putovanja.

Po izlistavanju rezultata, korisnik će moći da izabere one letove koji mu najviše odgovaraju a potom da klikom na dugme "book" (rezerviši) bude preusmeren na stranicu gde će biti moguće da online kupi aviokartu, na primer na stranicu aviokompanije.