Na godišnjoj konferenciji za novinare Montenegro Airlines-a koja je održana u Podgorici 30. januara 2012. o rezultatima tokom 2011. govorio je predsednik kompanije dr Zoran Đurišič.

Prema njegovim rečima prošla godina je bila bolja za kompaniju iako je prevezeno 530.000 putnika što je za 10% manje nego u 2010. Zahvaljujući i manjem broju letova ostvarene su i značajne uštede za kompaniju.

U skladu sa zahtevima crnogorske vlade rukovodstvo kompanije je usmereno na program kompletnog restruktuiranja što je povereno eskpertima sa Ekonomskog i Tehničkog fakulteta u Podgorici i stručnjacima iz oblasti avijacije i finansija Evropske unije.

"U poslednje četiri godine nismo dobili nijednu subvenciju, pa rukovodstvo čini maksimalne napore da u datim okolnostima pravaziđemo krizu. Pored svega toga Montenegro Airlines je nabavio tri nova aviona. Obnovljena je flota, koja je bila imperativ opstanka ove kompanije. Rukovodstvo će i dalje merama unutrašnje racionalizacije pokušati da u ovim vrlo teškim vremenima sačuva nacionalnu aviokompaniju" – izjavio je dr Zoran Đurišić na konferenciji.

On je još naglasio da je Montenegro Airlines jedna od retkih aviokompanija u ovom delu Evrope koja je zaposlenima isplatila sve plate za prošlu godinu. U isto vreme smanjen je dug kompanije, a merama interne štednje troškovi su smanjeni za "četiri-pet miliona evra".

Po zimskom redu letenja avioni Montenegro Airlines-a saobraćaju sa crnogorskih aerodroma prema Beogradu, Nišu, Beču, Cirihu, Rimu, Frankfurtu, Parizu i Moskvi.