Germanwings će leteti do Beograda samo do kraja aktuelnog letnjeg reda letenja koji se završava poslednjeg vikenda u oktobru.

Ova kompanija ukida liniji Štutgart – Beograd sa početkom zimskog reda letenja, a to će značiti i da se povlači sa aerodroma "Nikola Tesla", pošto je liniju od Kelna do Beograda ukinuo pre dve i po godine.

Linija koja se ukida od oktobra se trenutno obavlja tri puta nedeljno avionom Airbus A319 sa 144 ili 150 putničkih mesta, a osim direktne veze Beograda sa Štutgartom putnicima iz Srbije omogućava i povoljne konekcije ka brojnim nemačkim i zapadnoevropskim gradovima i to lowcost cenama.

Poslednji let ove kompanije će biti realizovan 23. oktobra, a nakon toga putnici će do Štutgarta moći da lete jedino srpskim nacionalnim avioprevoznikom Air Serbia, koji tu liniju tradicionalno održava decenijama.

Germanwings je još jedna u nizu lowcost aviokompanija koje u poslednje vreme ukidaju linije iz Beograda. Norwegian je od ovog leta ukinuo sezonsku liniju ka Kopenhagenu, dok je Wizz Air povukao jedan od dva svoja aviona iz Beograda i ukinuo linije ka Oslu i Briselu (aerodrom Charleroi), dok je druge linije značajno redukovao.

Sa druge strane aerodrom u Beogradu dobija nove lowcost prevoznike i destinacije, pa će tako španski Vueling uskoro otvoriti liniju do Barselone, dok easyJet počinje sa letovima do Rima. Wizz Air je uprkos redukciji uspešno postavio novu liniju ka Larnaki, koja je čak postala i celogodišnja.

Germanwings je lowcost aviokompanija koja je u celosti u vlasništvu nemačkog nacionalnog avioprevoznika Lufthanse. Ova kompanija je početkom ove godine započela sa transformacijom. Prema planu matične kompanije, Germanwings će postati njihov regionalni i evropski prevoznik koji će preuzeti celokupan Lufthansin kratko i srednjelinijski saobraćaj između nemačkih gradova kao i između Nemačke i evropskih gradova. Jedino će linije Lufthanse iz glavnih čvorišta u Minhenu, Frankfurtu i Diseldorfu ostati matičnoj kompaniji.