Aviokompanija Germanwings demantovala je za Aviokarta.net informaciju koja se pojavila u srpskim medijima da ukida sve letove do Prištine.

Ova kompanija povezuje Prištinu sa Berlinom, Diseldorfom, Hamburgom, Hanoverom i Štutgartom i ne namerava da se povuče sa prištinskog aerodroma potvrdio nam je Andreas Engel, PR menadžer Germanwingsa.

"Germanwings ne otkazuje letove do Prištine od sledeće zimske sezone. Planiramo letove do Prištine koje ćemo u narednih nekoliko nedelja i objaviti", napisao je Engel u odgovoru našem sajtu.

Germanwings je nedavno potvrdio otkazivanje leta Štutgart – Beograd od zimskog reda letenja čime se ova kompanija u potpunosti povlači sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" pošto je pre dve i po godine ukinuo i liniju između Kelna i Beograda.

Beograd je tako jedina destinacija u regionu koju će ova nemačka kompanija ukinuti ove godine. Germanwings je regionalna aviokompanija koja je u vlasništvu Lufthanse. Ona posluje po hibridnom modelu (između lowcost i tradicionalnog poslovnog modela).

Prema nedavnoj reorganizaciji unutar Lufthansa grupe Germanwings će preuzeti sav saobraćaj između Evrope i nemačkih gradova osim linija koje povezuju Evropu sa Lufthansinim interkontinentalnim čvorištima u Diseldorfu, Frankfurtu i Minhenu.