Aerodrom u Frankfurtu je uspeo da dobije dozvolu za izgradnju trećeg terminala. 

Izgradnja trećeg terminala je od ključne važnosti za povećanje aerodromskog kapaciteta koji bi, uzimajući u obzir trenutni godišnji rast broja putnika, bio dostignut najkasnije 2021.

Aerodromski operater Fraport, koji upravlja trećim evropskim aerodromom prema prometu, godinama je u sukobu sa lokalnom zajednicom koja se protivi njegovom širenju.

Najveći razlog je buka, a stanovništvo oko aerodroma je uspelo da pre nekoliko godina izdejstvuje obustavu svih aviooperacija preko noći. Oni sada traže da se ta noćna pauza produži za još dva sata, što bi značajno otežalo rad inače preopterećenog aerodroma.

Prošle godine je na aerodromu u Frankfurtu bilo registrovano preko 52 miliona putnika, a njegov trenutni maksimum iznosi od 64 do 68 miliona putnika.

Navodno bi prva faza izgradnje novog terminala trebalo da bude gotova do 2021. i da se tada poveća kapacitet aerodroma za dodatnih 25 miliona putnika. Prva faza će koštati više od dve milijarde evra. Njena izgradnja bi trebalo da počne već naredne godine, a završetak se očekuje do 2021.