Zbog generalnog štrajka javnog sektora u Francuskoj došlo je do značajnih kašnjenja i u odvijanju aviosaobraćaja.

Štrajkačima su se pridružili i radnici nacionalne agencije za kontrolu letenja što je izazvalo velika kašnjenja letova, prvenstveno na jugu i zapadu zemlje. Prema podacima Eurocontrola, evropske agencije za kontrolu letenja posebno velika kašnjenja su na aerodromu u Marseju.

Pariski aerodromi (AdP – Aeroports de Paris) su objavili upozorenje za putnike u kome ih pozivaju da prate status svojih letova i da se dobro informišu pre nego što krenu na aerodrom. Pod upravom AdP su aerodromi Charles de Gaulle i Orly.

Štrajk je počeo u sredu, 14. maja u 19 časova, a predviđeno je da traje do petka, 16. maja u 06 časova ujutro.

Francuski nacionalni avioprevoznik Air France je izdao saopštenje u kome obaveštava putnike da su na osnovu informacija koje su dobili od francuskih vazduhoplovnih vlasti doneli odluku da saobraćaj obavljaju kako je i planirano. Ipak ističu da se mogu očekivati veća kašnjenja i da su moguća i otkazivanja letova u poslednjem trenutku. Air France poziva putnike i na dodatni oprez imajući u vidu da je u štrajku ceo javni sektor, pa se zbog toga navodi da bi i dolazak na aerodrom mogao da bude otežan.