Arapska niskotarifna aviokompanija Flydubai koja leti i iz Beograda, je najavila juče da će od jeseni uvesti biznis klasu na svojim letovima.

Putnička kabina u avionima Flydubaija biće podeljena na dve klase: ekonomsku i biznis. Prvi avion sa preuređenom kabinom i sa dodatom biznis klasom biće uključen u saobraćaj od avgusta 2013. godine, a nakon njega će i ostali avioni biti postepeno preuređeni i potom uključivani u saobraćaj prema izabranim destinacijama.

"Veoma mi je drago što možemo da najavimo dalje širenje i razvoj naše ponude, jer nastojimo da konstantno izlazimo u susret našim putnicima i da osluškujemo njihove potrebe. Uvođenje biznis klase će doneti veći izbor putnicima. Oni će imati mogućnost prioritetnog prijavljivanja za let, udobnija i prostranija sedišta sa više prostora za noge i moći će da uživaju u raznovrsnom internacionalnom meniju tokom putovanja", rekao je ovim povodom generalni direktor Flydubaija Ghaith Al Ghaith.

Nova putnička kabina biznis klase imaće 12 sedišta presvučenih mekanom italijanskom kožom, sa jastučetom za lumbalni deo.

Razmak između sedišta je 107 cm, širina sedišta je 53 cm, naslon za noge pod uglom od 60 stepeni, naslon za glavu je podesiv i može se produžiti. Sedišta ima svoje utičnice za elektronske uređaje putnika i ugrađene ekrane na dodir sa dijagonalom od 30 cm.

Putnici koji budi imali karte za biznis klasu moći će da se prioritetno prijave za let (check-in) i da se na aerodromu u Dubaiju odmore u luksuznom salonu. Po dolasku putnici biznis klase imaće prednost prilikom preuzimanja prtljaga.