Terminal 2 na aerodromu u Dubaiju je trenutno u završnoj fazi renoviranja i smanjenog kapaciteta, zbog čega je veliki broj letova sa ovog terminala privremeno prebačena na novi aerodrom u Dubaiju – Dubai World Central (DWC).

Kako je za Aviokarta.net rečeno u aviokompaniji Flydubai letovi iz Beograda nisu promenjeni i obavljaće se i dalje sa matičnog Terminala  2 ove kompanije koji se nalazi na međunarodnom aerodromu u Dubaiju (DXB)

Promena reda letenja
Flydubai menja red letenja iz Beograda počev od 22. jula, nakon normalizacije saobraćaja. U planu su tri nedeljna leta: utorak, četvrtak i subota i takav red letenja će ostati i tokom zime.

Takođe nam je potveđeno da su mnoge konekcije preko Dubaija trenutno nedostupne s obzirom da je putnicima sada za presedanje na drugi let potrebno da promene aerodrom što zahteva vizu za Ujedinjene Arapske Emirate i u odlasku i u povratku.

Zbog toga Flydubai u periodu od 30. aprila do 21. jula ne nudi konekcije iz Beograda do gradova do kojih će leteti sa drugog aerodroma Dubai World Central. Veza sa letovima partnerske aviokompanije Emirates nije narušena, tako da se sve konekcije i dalje mogu rezervisati kao i do sada.

Najpopularnije destinacije za putnike iz Srbije su takođe nedostupne poput Katmandua, Kuvajta, Kolomba ili Maldiva, ali će ove konekcije ponovo biti moguće nakon 21. jula kada se sve linije vrate na matični aerodrom u Dubaiju i na renovirani Terminal 2.

Destinacije koje su "preseljene" na Dubai World Central su: Ahmedabad, Aman, Bahrein, Bejrut, Kišinjev, Čitagong, Kolombo, Damam, Doha, Donjeck, Džeda, Kabul, Katmandu, Kazan, Harkov, Kartum, Kijev, Kuvajt, Male (Maldivi), Matala, Muskat, Odesa, Rijad, Samara, Ufa i Jekaterinburg.