Aviokompanija Flydubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata povezaće Zagreb i Sarajevo sa Dubaijem od novembra ove godine saznaje Aviokarta.net

Ova kompanija planira da uvede redovne direktne linije Dubai – Zagreb – Dubai tri puta nedeljno i Dubai – Sarajevo – Dubai dva puta nedeljno.

Kako saznajemo letovi su izvesni, ali još uvek ne mogu biti zvanično potvrđeni pošto red letenja još uvek nije preciziran, a potrebno je i pribaviti neophodne dozvole.

Flydubai je aviokompanija sa bazom na međunarodnom aerodromu u Dubaiju (Terminal 2) koja ovaj grad povezuje sa 68 destinacija (sa Zagrebom i Sarajevom biće ih 70). Na Balkanu ova kompanija već odavno leti do Beograda i Skoplja. Ovi letovi su uspešni i posebno su popularni u vreme novogodišnjih praznika i letnjih odmora. Putnicima su omogućene odlične veze ne samo sa Dubaijem već i konekcije na druge letove ove kompanije, ali i na brojne letove partnerske aviokompanije Emirates.

Flydubai je nedavno razmatrao i uvođenje direktne linije do Sofije, ali se od ove linije za sada odustalo. Već neko vreme se razmatra i uvođenje letova do Tirane, a kao moguća destinacija u bliskoj budućnosti se može smatrati i Solun.