Flydubai, inovativna niskotarifna aviokompanija iz Dubaija, počela je da leti do Bukurešta. Glavni grad Rumunije postao je trinaesta evropska destinacija ove aviokompanije sa bazom na aerodromu u Dubaiju. Na novoj liniji Flydubai će leteti avionima 737-800 tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i nedeljom.

Flydubai sada leti do Azerbejdžana, Jermenije, Gruzije, Rusije, Srbije, Ukrajine i Rumunije i ima ukupno 78 letova nedeljno širom ovog regiona. Posle linije ka Bukureštu, Flydubai će 18. oktobra uspostaviti i liniju prema Skoplju, dva puta nedeljno: ponedeljkom i četvrtkom. Takođe, od 7. novembra 2012. biće proširena mreža linija uvođenjem i leta ta Tabuk (Saudijska Arabija). grad koji osim poslovnog centra postaje i sve privlačniji turistički centar.

"Od prvog leta za centralnu i istočnu Evropu, u Baku u Azerbejdžanu u novembru 2009. Flydubai je znatno proširio poslovanje i postao vodeća aviokompanija koja leti za ovaj region. Nadamo se da će ova nova usluga imati važnu ulogu u razvoju poslovnih mogućnosti i putnicima obezbediti kvalitet i pristupačnu vezu sa jednim od najdinamičnijih gradova u Evropi", rekao je generalni direktor kompanije Flydubai Gait Al Gait, povodom nove linije prema Bukureštu.