Flydubai je saopštio da je u Londonu na kongresu niskotarifnih avioprevoznika "Budgies Low Cost Airlines 2012" osvojio prestižno priznanje za najbolje inovativne sadržaje kojima se dodatno ostvaruje prihod.

Nagrada je osvojena zahvaljujući inovativnom i kvalitetnom programu zabave tokom leta (IFE – Inflight entertainment). Žiri je pohvalio Flydubai za stalnu posvećenost unapređenjima svog zabavnog programa.

"Ovo ja važna nagrada za Flydubai, koja podvlači našu uslugu inovatora u svetskoj mreži niskotarifnih aviokompanija. Između ostalog, mi smo bili jedina aviokompanija na svetu koja je po prvi put omogućila prikazivanje filmova u avionima u rezoluciji visoke definicije (HD), kada smo pokrenuli naš IFE program pre dve godine. Naša aviokompanija sada nudi veći broj holivudskih filmova nego ijedna druga na celom svetu i preko 800 sati zabave u avionu", istakao je Gail Al Gait, generalni direktor Flydubai-ja.

Osim proširene ponude zabavnih sadržaja Flydubai je uveo i novi model plaćanja u martu 2012. koji podrazumeva plaćanje paketa umesto dosadašnjeg plaćanja po iznajmljenom sadržaju.

Putnici imaju na raspolaganju osnovni paket po ceni od 10 dirhama (oko dva evra), koji nudi pristup svim TV serijama, muzici i igrama.

Isto tako, putnici mogu da izaberu premijum paket po ceni od 30 dirhama (oko šest evra), koji uključuje sve iz osnovnog paketa plus filmove.

Na svim letovima, dnevne novine na engleskom i arapskom, vesti iz kompanije, mapa i informacije o letu su i dalje besplatni.

Aviokompanija Flydubai od 10. novembra prošle godine leti na direktnoj liniji Dubai-Beograd, avionima Boeing 737-800, sa povećanim komforom  putničke kabine i sa savremenim sistemom zabave tokom leta, koji je unapređen tokom marta ove godine, a koji je upravo nagrađen prestižnim priznanjem.