Aviokompanija Flydubai je danas podigla cene aviokarata za sve svoje letove i destinacija. Od danas u ponoć aviokarte su poskupele za pet evra po letu (segmentu). Tako je povratna karta od Beograda do Dubaija od danas viša za 10 evra (po pet evra po pravcu) i iznosi ukupno 457 evra sa svim uključenim taksama. U ovu cenu ne ulazi prevoz prtljaga, ketering i korišćenje zabavnih sadržaja tokom leta.

Povratne karte do ostalih destinacija Flydubaija su povećane za 20 evra, s obzirom da svaka povratna karta do destinacija sa presedanjem u Dubaiju sadrži četiri segmenta (četiri leta). Tako su bliskoistočne destinacije (Doha, Rijad, Muskat, Kuvajt) od danas 457 evra dok su Bejrut, Džeda i Laknau 477 evra. Adis Abeba, Čitagong i Daka su 498 evra, a Kolombo koji je jedna od najpopularnijih Flydubai destinacija putnicima iz Beograda od danas košta 531 evra. Povratna karta do Katmandua košta 618 evra.

Informacija o poskupljenju karata je danas sve iznenadila. Poskupljenje nije najavljeno ranije, a pri tom je ovo minimum četvrto poskupljenja cena od početka godine.

Odmah nakon objavljivanja ove vesti, u predstavništvu Flyduba-ija u Beogradu su uspeli da od centrale dobiju odlaganje poskupljenja za sutra (2. oktobar 2012). 

Kada je Flydubai prošle godine počeo da leti od Dubaija do Beograda najniža cena povratne karte na ovoj liniji bila je 330 evra. Prvo poskupljenje je usledilo već posle dva meseca leta, krajem januara 2012. kada je cena skočila na 375 evra. Ovo poskupljenje su u Flydubaiju negirali uz izgovor da je prva cena bila samo promotivna povodom uspostavljanja letova, iako nikada nije javnosti predstavljena kao promotivna.

Naredno poskupljenje je usledilo početkom aprila, a cena povratne karte na liniji Beograd-Dubai je skočila na 405 evra. Tokom leta je došlo do još jedne korekcije cena kada je cena povratne karte do Dubaija skočila na 447 evra. Od danas ni ova cena više nije aktuelna. Putnik sada mora izdvojiti deset evra više.