Aerodrom Helsinki i finska aviokompanija Finnair su ranije tokom jeseni osnovali udruženje lovaca na kvalitet (The Quality Hunters Community).

U ovom udruženju su zaposlili sedmoro ljudi kojima je jedini zadatak bio da putuju po svetu i da na osnovu iskustava sa putovanja iznesu predloge za poboljšanje usluge aerodroma i aviokompanije.

"Lovci na kvalitet" su se potom priključili javnosti i formirali su internet zajednicu, koja već ima 9,1 milion članova. Svi oni zajedno izneli su preko 250 predloga za poboljšanje kvaliteta usluga koje se pružaju putnicima.

"Pažljivo smo proučili sve ideje, i prve koje će biti primenjene na aerodromu su umetnička galerija i otvorena biblioteka" – izjavila je Johana Metsala, menadžer za brigu o korisnicima aerodroma Helsinki.

Umetnička galerija će biti otvorena početkom 2012. godine dok će otvorena biblioteka u kojoj će putnici moći da zamene svoje pročitane knjige biti na raspolaganju kasnije tokom narednog proleća.

Finnair i aerodrom Helsinki su pokrenuli još jednu sezonu Quality Hunters programa u kojoj se nalazi osam lovaca na kvalitet.

Više o ovom programu možete pronaći ovde.