Švajcarska regionalna aviokompanija Darwin Airline, koja leti pod brendom Etihad Regionala, izašla je krajem januara sa svojim novim biznis planom, kojim je predviđena velika transformacija kompanije.

Kompanija je u delimičnom vlasništvu Etihad Airwaysa, koji joj je promenio brend i poslovnu politiku, ali zbog izostanka saglasnosti Evropske komisije i protivljenja drugih aviokompanija Darwin Airlineu su trenutno potkresana krila.

Dok se čeka na odluku EK, Darwin je odlučio da podnese žalbu protiv aviokompanija Lufthansa i SWISS za koje tvrdi da čine nelojalnu konkurenciju i da su prinudili ovu ompaniju da otkaže mnoge linije.

Konkurencija je još pre toga podnela prigovor Evropskoj komisiji navodeći da je nejasno da li je Darwin Airline švajcarska ili arapska aviokompanija i da zbog toga ona ne može imati prava kakva imaju domaće kompanije.

Prema novom planu restruktuiranja, Darwin Airline, odnosno Etihad Regional će otpustiti jedan deo zaposlenih, ukinuće mnoge linije, a flotu će uposliti tako što će leteti za druge partnere iz Etihadove neformalne avioalijanse zasnovane na vlasničkom udelu.

Već je potvrđeno da će avioni Saab 2000 sa 50 putničkih mesta leteti za potrebe partnera iz alijanse airberlina održavajući njegove malo tražene regionalne linije. Postoji mogućnost da ovi avioni ponekad lete i za potrebe Air Serbije, s obzirom na nedostatak malih aviona u floti našeg nacionalnog avioprevoznika.

Umesto razgranate mreže linija kakva je predstavljena prilikom preuzimanja Darwina od strane Etihada, ova kompanija će ubuduće leteti samo na nekoliko linija iz Ženeve, Lugana i Bolcana. Ženeva će biti povezana sa Luganom, Cirihom, Firencom, Rimom i Venecijom, Bolcano sa Rimom, dok će iz Lugana biti obavljani sezonski letovi ka Olbiji i Kaljariju. Tokom letnje sezone i Ženeva će biti povezana sa većim brojem odmarališnih destinacija u regionu Zapadnog Mediterana poput Ibice, Kalvija ili Kaljarija.