Prva klasa (First class) više nije najluksuznija klasa na svetu. Etihad Airways je javnosti predstavio svoju novu "Residence" klasu koja će biti dostupna samo u avionima Airbus A380 (superdžambo), koji će za ovu kompaniju početi da lete od sledeće godine.

Residence Class je najluksuznija putnička kabina na svetu koja je po svojim karakteristikama bliža hotelskom smeštaju nego bilo kom dosadašnjem avionskom iskustvu.

Ova klasa će sadržati tri odvojene prostorije za putnika: dnevnu sobu, spavaću sobu i kupatilo, a putnici koji budu mogli da izdvoje 20 hiljada evra za kartu od Abu Dabija do Londona, koliko će koštati letenje u Residence klasi, imaće i ličnog batlera tokom leta.

Etihadove Rezidencije su dostupne za jednog ili za dva putnika. U dnevnoj sobi se nalazi kožna Poltrona Frau obarajuća dvosed sofa, a u spavaćoj sobi je pravi dupli krevet. Soba je odvojena vratima od prolaza koji je spaja sa spavaćom sobom i tuš kupatilom.

I dnevna i spavaća soba imaju velike LCD ekrane (32 inča u dnevnoj i 27 inča u spavaćoj). U rezidenciji se nalaze i USB priklkjučci za elektronske uređaje putnika, a ceo avion je pokriven signalom bežičnog interneta i mobilne telefonije. Putnici imaju pristup najsavremenijem Panasonicovom elektronskom sistemu zabave tokom leta.

Najnovija Residence klasa Etihada je zbog svoje specifičnosti proverena i testirana od strane evropske agencije za bezbednost u vazdušnom saobraćaju (EASA) koja je odobrila njenu primenu. Kabina je u potpunosti osmišljena od strane Etihadovog dizajn centra.

Nova kabina će se nalaziti na gornjem spratu aviona Airbus A380 zajedno sa ostalim kabinama viših klasa: prvom (First Class) i biznis. Svaki Airbus A380 će imati jednu Residence kabinu (za dve osobe) i devet First Apartment Class kabina za devet putnika prve klase.

Osim nove klase u svom budućem članu flote Etihad Airways je predstavio i izmene postojeće prve (First) klase kako u Airbusu A380 tako i u novom Dreamlineru. Ova klasa će se zvati First Apartment Class. Ona će biti odvojena od Residence klase ali će takođe imati dve prostorije: dnevnu i spavaću sobu sa najkvalietnijim kožnim sedištima i duplim krevetom i sistemom zabave. Putnici neće imati batlera ali će usluga koju budu dobili biti vrhunska.