Putnici na svim dugolinijskim letovima Etihad Airwaysa od danas mogu uživo da prate sve fudbalske utakmice sa Svetskog prvenstva u Brazilu.

Sve 64 utakmice će se prenositi uživo na visini od 10.000 metara u modernim širokotrupnim avionima ove kompanije zahvaljujući E-boxu, vrhunskom Panasonicovom interaktivnom sistemu za zabavu tokom leta. Prenos utakmica preko ovog sistema omogućila je IMG Media.

E-box ekrani su instalirani u sedišta u svim putnim klasama – prvoj, biznis i ekonomskoj klasi – tako da ljubitelji fudbala koji se nađu u vazduhu ne moraju da propuste ni jedan gol.

Svetski kup počinje danas (četvrtak, 12.jun), utakmicom između domaćina Brazila i Hrvatske u Sao Paulu.

Finale će se igrati u nedelju, 13. jula u Rio de Žaneiru, kada se očekuje da će ovaj meč pratiti preko milijardu ljudi širom sveta.

Piter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad Ervejza, ovom prilikom je izjavio: "FIFA Svetsko prvenstvo je najveći i najuzbudljiviji sportski događaj na svetu, i drago mi je što će svi naši gosti moći da pogledaju svaku utakmicu na svim dugolinijskim letovima na koje su se otisnuli zbog posla ili odmora. Nadam se da će se udobno smestiti, opustiti i uživati u sjajnoj fudbalskoj akciji".

Direktni svakodnevni letovi Etihad Ervejza od Abu Dabija do Sao Paula uvedeni su od juna, i za njima vlada velika potražnja od strane Britanaca, Holanđana i Belgijanaca koji žive u prestonici UAE i u zemljama u regionu, jer njihove reprezentacije igraju utakmice u ovom brazilskom gradu u naredne dve nedelje.

Etihad Ervejz zapošljava 49 Brazilaca kao kabinsko osoblje, a mnogi od njih će raditi na relaciji Abu Dabi – Sao Paulo tokom Svetskog prvenstva.

Aviokompanija na ovoj liniji saobraća dugolinijskim avionima tipa Erbas A340-500 i nudi 3.360 sedišta nedeljno u konfiguraciji tri klase.