Etihad Airways je predstavio novi izgled spoljašnjosti aviona koji će biti primenjen na čitavoj floti.

Prvi avion koji je dobio novi izgled je Airbus A380, koji će od decembra biti uključen u redovan saobraćaj Etihada.

Ova kompanija je svoj novi izgled predstavila na aerodromu u Hamburgu ispred hangara Airbusove fabrike.

Novi izgled aviona su kreirali vodeći konsultatni za brend Landor Associates u saradnji sa Etihad Airwaysom i on je inspirisan "motivima Ujedinjenih Arapskih Emirata, pejzažima pustinje i geometrijskim oblicima koji se mogu naći u modernoj arhitekturi Abu Dabija".

„Upečatljivi novi izgled je u skladu sa našom željom da prevaziđemo konvencionalno i da stvari radimo drugačije. To je pravo odstupanje od pravila tradicionalnog dizajna spoljašnjosti aviona, i isticaće se kako na nebu, tako i na svakom aerodromu na koji budemo sleteli“, rekao je u Hamburgu Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad Airwaysa.

Novi motiv dizajna, koji se naziva „Facets of Abu Dhabi“ (Lica Abu Dabija) koristi paletu boja koja odražava različite nijanse pejzaža Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Cela flota Etihad Ervejza koju čini preko 100 letelica, uključujući i one koje tek treba da budu isporučene, biće obojena osveženim bojama u naredne tri godine, što će učiniti da „Lica Abu Dabija“ budu viđena širom sveta.

Etihad Airways će preuzeti sedam širokotrupnih letelica tokom 2015. godine – četiri aviona A380 i tri aviona Boing 787-9 (Dreamliner) i sedam uskotrupnih aviona – jedan A320 i šest A321.

Prvi Erbas A380 Etihad Airwaysa će leteti na liniji između Abu Dabija i londonskog aerodroma Heathrow od 27. decembra 2014.  godine. Naredna dva aviona A380, koji će biti isporučeni  početkom 2015. godine će takođe leteti na ovoj liniji, čime će se London i Abu Dabi biti povezani sa tri leta dnevno avionom A380.

Kasnije tokom 2015. godine, A380 će leteti do Sidneja i Njujorka nakon što Etihad Airways dobije četvrtu i petu letelicu. Ova aviokompanija je naručila još 10 velikih "superdžambo" aviona. Ovi avioni će biti jedinstveni u svetu po jedinstvenoj putnoj klasi nazvanoj "Residence". Ova klasa će se nalaziti u prednjem delu gornje palube gde će biti smešten "trosobni" apartman za jednog do dva putnika koji će imati i svog ličnog batlera.