Etihad je počeo sa realizacijom kodšer sporazuma koji je potpisao sa Jat Airwaysom sredinom aprila.

Od nedavno se oznaka ove kompanije pojavila na letovima Jat Airwaysa prema Sarajevu (Beograd – Sarajevo – Beograd, EY 5952 / EY 5953) i Podgorici (Beograd – Podgorica – Beograd, EY 5950 / EY 5951) što je prvi korak ka primeni veoma širokog kodšer sporazuma.

Nove oznake su već u rezervacionim sistemima.

Produžena promotivna akcija
Etihad je produžio trajanje promotivne akcije koja je pokrenuta mesec dana pred uspostavljanje redovnog saobraćaja.

Pojedine destinacije su i dalje na sniženju i povratne karte po povoljnim cenama moći će da se kupe do 15. jula 2013.

Povratna karta sa svim taksama i nadoknadom za izdavanje karte od Beograda do Abu Dabija košta 419 evra, do Pekinga od 552 evra, do Šangaja od 592 evra, do Kolomba od 624 evra, do Bangkoka od 669 evra, do Melburna od 1208 evra i do Sidneja od 1321 evro.

Prema potpisanom sporazumu Etihad će dodati svoje oznake na letove Jat Airwaysa ka 23 destinacije u regionu Balkana i u Evropi.

Očekuje se da postepeno Etihadove oznake budu dodate i na letove ka Amsterdamu, Atini, Berlinu, Briselu, Kopenhagenu, Diseldorfu, Rimu, Frankfurtu, Geteborgu, Istanbulu, Londonu (Heathrow), Larnaki, Milanu, Moskvi, Stokholmu, Štutgartu, Beču i Cirihu.

Što se regiona tiče Etihad će preko Beograda na letovima Jat Airwaysa prodavati svoje karte i do Skoplja, Tivta i Soluna.

Jat Airways je sa svoje strane nedavno dodao svoje oznake na letove Etihada iz Beograda do Abu Dabija i dalje iz Abu Dabija do Melburna, Sidneja, Brizbejna, Sejšela i Kuvajta, a očekuje se da postavi i na mnoge druge letove prema Aziji i Bliskom istoku, kako bude dobijao dozvole od lokalnih vazduhoplovnih vlasti.

Etihad i Jat Airways zajednički održavaju svakodnevnu liniju od Beograda do Abu Dabija, a planirano je da nakon uspostavljanja strateškog partnerstva bude uveden i drugi dnevni let na ovoj liniji.