Etihad Airways je danas saopštio da je sa Alitalijom postigao dogovor o osnovnim odredbama i uslovima da bi došlo do ulaganja, kojim će zalivski avioprevoznik postati vlasnikom 49 procenata italijanske nacionalne aviokompanije.

Prema Etihadu naredni koraci uključuju kompletiranje transakcionih dokumenata koji su deo Sporazuma dve kompanije, postizanje dogovora o preduslovima, prijavljivanje sporazuma nadležnim regulatornim telima radi dobijanja odrobrenja i na kraju odobrenje celog posla od strane akcionara i upravnog odbora. Navodi se da će ovi koraci biti razrađeni tokom narednih meseci.

Alitalia, međutim, nema toliko vremena. Ona ima svežeg novca kojim može da pokriva svakodnevne aktivnosti tek do avgusta do kada će prva arapska finansijska injekcija morati da bude primljena da ne bi došlo do prestanka rada.

Izjave Etihada iako govore da je postignut dogovor zapravo pokazuju da je dogovor još daleko i da ima još dosta toga da se uradi pre nego što novac krene iz Abu Dabija ka Rimu. Italijanska štampa zato sa pravom postavlja pitanje: koja je svrha tih saopštenja, osim ako nije da se javnost (a posebno putnici Alitalije) umire i da otklone brige da će kompanija kroz dva meseca propasti.

I dok Etihad izdaje štura saopštenja dan za danom u kojima javnosti ne govori bog zna šta, italijanska štampa počinje da iznosi i sumnje da se radi o poslu koji je netransparentan i sumnjiv. Italijanski list "Il Sole 24 Ore" piše o tome da se u javnost izlazi sa izjavama da je dogovor postignut, a istina je da su ostale još dve veoma značajne stavke koje nisu rešene. Alitalia nije postigla sporazum sa sindikatima o otpuštanju 2.251  radnika koliko traži Etihad, a banke poverioci nisu dale saglasnost za otpis 560 miliona evra duga što je takođe jedan od uslova Etihada.