Ovih dana u rezervacionim sistemima u Srbiji pojavljuju se nove niže cene za letove koje obavlja etiopska nacionalna aviokompanija Ethiopian.

Ova kompanija je početkom godine započela osnivanje regionalnog prodajnog predstavništva za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju sa sedištem u Beogradu i još jednom kancelarijom u Ljubljani.

Generalni prodajni agent Ethiopiana za ove tri države je preduzeće CAT Aviation, a sedište prodajnog predstavništva je u čuvenoj zgradi u Knez Mihailovoj broj 30, gde se nalaze predstavništva skoro svih aviokompanija u Srbiji.

"Ethiopian je odlučio da se usmeri i na tržište bivše Jugoslavije i to je razlog zašto je otvoreno predstavništvo koje bi trebalo da putnicima iz ovog regiona poboljša ponudu letova za Afriku i da utiče na smanjenje cena karata prema ovom kontintentu", rekao nam je Veljko Marković, direktor predstavništva.

Iz beogradske kancelarije poručuju da će veoma brzo cene do Adis Abebe i dalje do brojnih afričkih destinacija koje Ethiopian osplužuje biti dostupne kompletnoj prodajnoj mreži u regionu kroz globalne rezervacione sisteme. Dok se to ne omogući, putnici će moći da kupuju karte u predstavništvu.

Karte će biti moguće kupiti za letove iz Beograda preko Frankfurta, Rima, Milana, Pariza, Stokholma i Brisela, u saradnji sa Jat Airwaysom i Lufthansom (do Frankfurta). Iz Adis Abebe, koja je glavno čvorište Ethiopiana moguće je leteti do 45 afričkih gradova među kojima su i Abudža, Abidžan, Akra, Bamako, Brazavil, Budžumbura, Kairo, Dakar, Dar es Salam, Džibuti, Harare, Johanesburg, Džuba, Kartum, Kigali, Kilimandžaro, Kinšasa, Lagos, Librvil, Luanda, Lusaka, Maputo, Mombasa, Ndžamena, Ugadugu, Sejšeli i Zanzibar.

Ethiopian je jedna od vodećih afričkih aviokompanija. Ova kompanija je članica Star Alliance. Nedavno je prva u Africi uvrstila Dreamliner (B787-9) u svoju flotu i ovaj avion koristi za redovan saobraćaj na liniji Adis Abeba – Frankfurt.