Emirates će od 25. novembra na liniji Dubai-Minhen-Dubai leteti Airbus-om A380 (supedžambo). Do sada je na toj liniji leteo "triple seven" Boeing 777 dok je uvođenje supedžamba bilo planirano za početak naredne godine.

Salem Obaidala, zamenik generalnog direktora je izjavio da je ubrzana isporuka novih aviona A380 kao i da postoji veliko interesovanje putnika za ovim avionom.

Emirates je aviokompanija koja je trenutno najveći korisnik aviona A380. Do sada ih imaju u saobraćaju 15 a naručeno je još 90. Prvi let A380 na redovnoj liniji Emirates-a bio je obavljen 1. avgusta 2008. između Dubaija i Njujorka.

Emirates-ovi A380 u Evropi sleću u London (Heathrow), Pariz (Charles de Gaulle) i Mančester. Za kraj ove godine planirano je da posle Minhena (od 25. novembra) superdžambo sleti i u Rim (Leonardo da Vinci) od 1. decembra.

Avioni A380 nude trenutno najveći komfor koji se može zamisliti. Svaki avion koji se nalazi u floti Emirates-a ima tri klase u okviru putničke kabine: ekonomsku, biznis i prvu klasu. Prvu klasu odlikuju privatne kabine a putnicima je na raspolaganju i mini spa centar sa tušem. Airbus A380 sadrži i nekoliko putničkih salona sa barom za putnike biznis i prve klase.