Pre pet godina aviokompanija Emirates je počela da koristi avion Airbus A380 u redovnom saobraćaju.

1. avgusta 2008. prvi Emiratesov superdžambo poleteo je iz Dubaija ka Njujorku.

Danas,  pet godina kasnije Emirates je najveći korisnik ovog aviona na svetu. Ovaj avion Emirates koristi za redovan saobraćaj prema Londonu (Heathrow), Rimu, Moskvi, Hong Kongu, Bangkoku i Oklendu.

Emirates ukupno poseduje 35 aviona Airbus A380 i ima naručenih još 55. Posle Singapore Airlinesa to je druga kompanija koja je ovaj avion uključila u redovan saobraćaj.

Superdžambo avioni Emiratesa leteli su ukupno do 37 aerodroma širom sveta. Za pet godina prevezeno je preko 18 miliona putnika, posluženo je preko 35 miliona obroka na više od 20.000 letova. Flota superdžambo aviona Emiratesa preletela je 265 miliona kilometara.

"Prošlo je pet godina od kada je promenjen pogled na putovanje avionom zahvaljujući ovoj novoj letelici", rekao je Tim Klark, predsednik Emirates-a.

Kao najveći korisnik Airbus-a A380 Emirates je na svom matičnom aerodromu u Dubaiju izgradio poseban terminal (Concours A) za ovaj tip aviona koji je jedinstven na svetu. U okvuru terminala nalazi se 20 gejtova za povezivanje sa avionom. Terminal ima i najveće na svetu salone za putnike biznis i prve klase.