Aviokompanija Emirates će značajno smanjiti broj letova sa aerodroma u Dubaiju zbog radova na poletno-sletnim stazama na ovom aerodromu.

Početak radova je planiran za 1. maj 2014. godine, a prema projektu bi trebalo da traju 80 dana.

Emirates će zbog toga prepoloviti broj letova prema Amanu, Amsterdamu, Bejrutu, Kairu, Kejptaunu, Glazgovu, Lagosu, Moskvi, Muskatu, Najrobiju do kojih sada leti dva puta dnevno.

Po jedan dnevni let manje biće obavljan na linijama prema Frankfurtu, Hong Kongu, Johanesburgu, Milanu i Teheranu do kojih sada leti tri puta dnevno.

Biće smanjen i broj letova prema Bahreinu, Bangkoku, Kolombu, Delhiju, Dohi, Karačiju, Kuala Lumpuru, Kuvajtu, Mumbaiju, Rijadu, Sejšelima i Beču.

Detaljne redukcije letova još uvek nisu zvanično potvrđene i objavljene, ali je aviokompanija Emirates izjavila da će omogućiti sve potrebne redukcije letova kako bi ispratili radove na pisti.

"Emirates blisko sarađuje sa aerodromskom upravom i u potpunosti podržavamo svako unapređenje koje je u interesu razvoja Dubaija kao vazduhoplovnog čvorišta", izjavljeno je u ovoj kompaniji povodom ranije najavljenih radova.

Jedan broj otkazanih letova preuzeće novi aerodrom Dubai World Central, čije otvaranje je planirano za 27. oktobar.