Jatova revija je danas otišla u penziju, a menja je novi časopis čiji izdavač više neće biti Air Serbija.

Ovaj posao je poveren spoljnim saradnicima – agenciji za grafički dizajn i digitalnu štampu Format iz Beograda.

Ova agencija je objavila prvi broj novog avionskog časopisa koji će se zvati "Elevate", koji se već od danas nalazi u svim avionima srpskog nacionalnog avioprevoznika.

Elevate
Engleska reč "elevate" je glagol koji znači podići. Često se koristi u prenesenom značenju da označi poboljšanje, promenu na bolje, podizanje određenog nivoa i slično. Ova reč i naziv časopisa se izgovaraju "elevejt".

U Air Serbiji veruju da će novi časopis imati važnu ulogu u svrstavanju Srbije u red "obaveznih destinacija u Evropi, donoseći članke o izuzetnim Srbima i Srpkinjama, koji su svoj doprinos dali u raznim oblastima kao što su umetnost, kultura, muzika, gastronomija, ugostiteljstvo, turizam, nauka i mnoge druge", kako stoji u saopštenju.

Novi avionski časopis (in-flight magazine) je dvojezičan, na srpskom jeziku (latinica) i na engleskom jeziku. Glavni i odgovorni urednik časopisa je Artur Demek, bivši urednik srpskog izdanja Playboya.

Danny Kondić, generalni direktor Air Serbije kaže da stil i sadržaj novog časopisa odslikava ciljeve kompanije i njenu želju da postane vodeća u regionu.

"Činjenica da smo novi časopis nazvali 'Elevate' (podići na visinu, prim. aut) najbolje izražava našu rešenost da podignemo i unapredimo naše poslovanje u svim njegovim aspektima, da konstantno stremimo boljem i da našim gostima (misli se na putnike, prim. aut) pružimo izuzetnu uslugu", rekao je Kondić.

Prvo izdanje novog časopisa donosi ekskluzivne članke o privlačnim međunarodnim destinacijama, kao što su Maldivi ali i o tradicionalnim turističkim  mestima u Srbiji, Vrnjačkoj Banji i novoizgrađenom Andrićgradu u Republici Srpskoj. Avgustovski broj će se takođe osvrnuti na popularni EXIT Festival u Novom Sadu, tajne azijske gljive života koja raste podno Fruške Gore, kao i na poznata vina pravoslavnih manastira.

Air Serbia u saopštenju povodom novog avionskog časopisa navodi da je on naslednik Air Serbijine (Jatove) revije koja je u kontinuitetu objavljivana poslednjih 40 godina. Prvo izdanje Jatove revije je objavljeno u maju 1975. godine.

Novi časopis Air Serbije možete prelistati online.