Izraelska nacionalna aviokompanija El Al se danas predstavila srpskim turističkim agencijama.

Ova kompanija je nedavno imenovala TAL Aviation Balkans za svog regionalnog predstavnika za područje Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

El Al ne leti direktno ni do Beograda ni do gradova u ovom regionu, ali ova kompanija putnicima nudi povoljne letove iz Budimpešte, saopšteno je okupljenim turističkim radnicima i novinarima.

Na prezentaciji El Al-a, koja je održana u beogradskom hotelu Falkensteiner bio je i ambasador Izraela, njegova ekselencija Jozef Levi, koji je istakao prijateljstvo dve zemlje i dva naroda.

On se založio za uspostavljanje direktnih letova između Srbije i Izraela, jer smatra da je to najbolja osnova za razvoj tržišta i uzajamnu promociju dve zemlje. Ambasador je naglasio da obe zemlje imaju puno toga da ponude jedna drugoj i da se nada da će u budućnosti biti daleko više turista u oba smera.

……………………………………..
Foto: Njegova ekselencija ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi

Međutim, predstavnici El Al-a tvrde da trenutno ne postoji namera uspostavljanja saobraćaja pošto je broj putnika na ovoj ruti veoma mali. Iako je Izrael veoma značajna turistička destinacija koja ima puno toga da ponudi, broj turista iz Srbije je izuzetno mali, i prošle godine je iznosio oko 7.000 dok je u 2011. bilo samo 5.000.

El Al je nacionalna aviokompanija Izraela koja je simbolično nastala kad i država – 1948. godine. Ova kompanija je poznata po vrhunskoj usluzi koju pruža putnicima. Baza El Al-a je na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu odakle održava redovan saobraćaj prema 44 destinacije u Evropi, Aziji, Africi i Severnoj Americi. El Al sa 37 aviona koliko ima u floti obavi 460 letova svake nedelje.

Nama najbliže destinacije do kojih leti su Budimpešta, Sofija i Atina, a za putnike iz Srbije pripremljene su posebne tarife ukoliko svoje putovanje počinju iz Budimpešte. Najniža cena povratne karte sa svim taksama na liniji Budimpešta – Tel Aviv iznosi od 164 evra, a u TAL Aviation su dodali i da su pripremili posebne pogodonosti za grupe.