U prvih devet meseci ove godine Turkish Airlines je zabeležio povećanje neto prihoda za 665% u odnosu ne isti period prethodne godine, objavljeno je u finansijskom izveštaju za treći kvartal namenjenom istanbulskoj berzi.

Zahvaljujući ovakvim rezultatima vrednost akcija Turkish Airlinesa je skočila za čitavih deset procenata što je najveći porast u poslednje tri godine.

Najnoviji poslovni rezultati Turkish Airlinesa odjeknuli su širom sveta i izazvali su ogromnu pažnju vazduhoplovne javnosti. Velika ekspanzija ove kompanije u prethodnom periodu dala je izvanredne rezultate. Nedavno je u flotu uključen 200-ti avion, a plan je da ih do kraja 2020. bude 350. Rezultat ovakvog proširenja flote je i to da je Turkish Airlines prva aviokompanija u svetu po broju zemalja do kojih leti.

Tokom prvih devet meseci ove godine Turkish Airlines je prevezao 29,1 milion putnika što predstavlja povećanje od 20%. Prihodi po putničkom kilometru (RPK) porasli su za 27%, a popunjenost putničke kabine 5,3% i sada iznosi u proseku 77,9% na svim letovima ove kompanije. U poređenju sa istim periodom prošle godine transferni putnici su povećani za 46% i udeo transfernih putnika u ukupnom broju putnika je dostigao 41,8%.

Tokom ove godine uspostavljeni su letovi do 21 nove destinacije čime je ukupan broj gradova do kojih Turkish porastao na 170 u 90 zemalja širom sveta.

U zvaničnom saopštenju koje je kompanija izdala povodom ovog finansijskog izveštaja navedeno je da je Turkish osim po velikoj ekspanziji i sjajnim rezultatima širom sveta prepoznat i kao aviokompanija sa jednom od najkvalitetnijih usluga.