Britanska niskotarifna aviokompanija EasyJet, koja od 19. aprila obavlja redovan saobraćaj na liniji od Milana do Beograda, povećava broj letova ka našem glavnom gradu.

Od zimskog reda letenja koji na snagu stupa 28. oktobra 2013. godine EasyJet će između aerodroma Malpensa u Milanu i aerodroma Nikola Tesla u Beogradu imati četiri leta nedeljno, umesto tri koliko sada ima.

Tog dana će biti uveden i četvrti polazak nedeljno. On će se obavljati ponedeljkom u isto vreme (u 14:00 iz Milana i 16:20 iz Beograda) i sa istim brojem leta. Sa ovim novim polaskom između dva grada EasyJet će leteti ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom.

Broj putnika na letovima EasyJet-a na liniji Milano-Beograd konstantno raste, a popunjenost putničke kabine, koja je veoma važan pokazatelj za lowcost kompanije, je tokom jula iznad 90 posto što predstavlja izvanredan rezultat.

EasyJet do Beograda leti avionom Airbus A319 sa 156 putničkih mesta. Od septembra i oktobra za ove letove moguće je pronaći kartu i za 20 evra po pravcu sa uključenim svim taksama. Povratak iz Milana je nešto skuplji i najjeftinija karta je oko 30 evra sa svim taksama, što znači da za 50-tak evra putnici mogu da imaju povratnu kartu.

EasyJet putnicima omogućava i konekcije na druge svoje letove iz Milana. Po veoma povoljnim cenama moguće je leteti do Barselone, Napulja, Palme, Ibice, Londona, Berlina, Pariza. Za presedanje je neohodno minimum dva sata pauze u Milanu, a EasyJet je među deset najtačnijih aviokompanija na svetu, pa putnici imaju veoma malo razloga da se  brinu da će propustiti svoj let.