Lowcost aviokompanija easyJet je donela odluku da ukine liniju između Beograda i rimskog aerodroma Fiumicino.

Linija se gasi od zimskog reda letenja, a poslednji let koji je još uvek dostupan za prodaju je planiran za 25. oktobar. Nakon tog dana easyJet će iz Beograda nastaviti da leti do Ženeve i Milana.

Odluku o gašenju linije ka Rimu potvrdio je za Aviokarta.net predstavnik za medije easyJeta Matteo Taddei koji je tom prilikom izjavio:

Ženeva i Milano
Na liniji Beograd – Ženeva doći će do promena od 27. oktobra. Tog dana easyJet će na ovoj liniji leteti ponedeljkom, sredom i petkom umesto kao do sada utorkom, četvrtkom i subotom.

U nedelji koja počinje 10. novembra biće ukinut jedan polazak (sredom), pa će tokom zimskog reda letenja easyJet do Ženeve saobraćati dva umesto tri puta nedeljno.

Tokom zimskog reda letenja easyJet će smanjiti i broj nedeljnih letova ka Milanu sa četiri na tri. Počev od 10. novembra let ponedeljkom će biti ukinut.

"easyJet stalno procenjuje svoju mrežu kako bi osigurao atraktivnost za potrošače, ali i efikasnost i profitabilnost. U sklopu uobičajenog razmatranja mreže i prioritetnog upošljavanja raspoloživih kapaciteta aviokompanija je odlučila da odustane od linije Rim Fiumicino – Beograd i da preusmeri avion na druge popularnije destinacije".

Linija ka Rimu otvorena je 31. marta ove godine i kako Aviokarta.net nezvanično saznaje od samog početka beleži veoma slabu prodaju.

Na ovoj liniji postoji snažna konkurencija tri kompanije: Air Serbije, Alitalije i easyJeta.

Air Serbia i Alitalia na ovoj ruti lete po dva puta dnevno.

Tri prevoznika su prevelikom koncentracijom letova i ogromnim povećanjem kapaciteta ugušili ovu rutu, tako da osim easyJeta ni druga dva prevoznika ne ostvaruju uspeh na ovim letovima.