Niskotarifna aviokompanija easyJet je potvrdila za Aviokarta.net da gasi liniju Beograd – Milano (Malpensa) od marta naredne godine.

easyJet je prošle nedelje objavio da je počela prodaja karata za letove u narednoj letnjoj sezoni koja počinje poslednjeg vikenda u martu, ali se u sistemu nije pojavio i let do Milana.

Ova kompanija je nedavno potvrdila i ukidanje linije Beograd – Rim (Fiumicino), koja prestaje 25. oktobra ove godine.

"Možemo da potvrdimo da nastavljamo sa letovima po povoljnim cenama između aerodroma Malpensa u Milanu i Beograda tokom zimske sezone, do 27. marta 2015", potvrđeno nam je u odgovoru easyJeta.

I dok je linija ka Rimu ugašena zbog slabe prodaje karata, prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, linija ka Milanu je bila uspešna. To je bila prva linija koju je easyJet uspostavio ka beogradskom aerodromu u aprilu prošle godine.

Prilikom najave nove linije ka Ženevi u oktobru prošle godine iz easyJeta su izjavili:

"Zahvaljujući izuzetnim rezultatima koje smo postigli na ovoj liniji veoma brzo smo se odlučili da otvorimo i novu liniju. U prvih šest meseci na liniji do Milana prevezli smo preko 23.000 putnika što je dokaz da postoji ogromna tražnja na toj liniji".

Direktora easyJeta za Italiju Frances Ouseley je tom prilikom za naš sajt izjavila: "Došli smo na srpsko tržište sa jasnom idejom da ovde dugo ostanemo i da se širimo".

Posle godinu dana u Srbiji easyJet je uprkos dobrim rezultatima ukinuo dve od tri linije i zadržao samo Ženevu, na kojoj ima žestoku konkurenciju aviokompanija Swiss i Etihad Regional.