EasyJet isprobava sopstveni program namenjen putnicima koji često lete.

Ova kompanija već neko vreme testira ideju uspostavljanja svojevrsne podsticajne šeme za putnike koji često rezervišu letove easyJeta.

Novi program trenutno testira 15000 putnika easyJeta u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Švajcarskoj i čak 91 posto učesnika u testiranju je izjavilo da im se predloženi program veoma sviđa.

U easyJetu kažu da on još nije konačan i da će njegova finalna forma biti utvrđena tek nakon dobijanja povratnih informacija od putnika.

"Program nismo zamislili kao klasične podsticajne šeme koje su zasnovane na 'zarađivanju' (milja, poena i sl). Naši putnici smatraju takve programe veoma zamornim", rekao je Pol Mur, direktor komunikacija easyJeta.

"Te šeme su sluđujuće", tvrde putnici što je easyJetu olakšalo posao, pošto su takve šeme za samu kompaniju skupe i složene.

U easyJetu su se zato odlučili da pitaju same putnike šta bi njima najviše odgovaralo i prema prvim rezultatima novi program će putnicima omogućavati čuvanje cene, povraćaj razlike u ceni ako konkurentska aviokompanija ponudi nižu cenu, veću fleksibilnosti i mogućnost promene letova. Oni će takođe imati i poseban korisnički centar posvećen samo njima što će im olakšati komunikaciju sa kompanijom.

Program još uvek nema ime i u njegovom testiranju učestvuju samo najfrekventniji putnici, kojima će na kraju program i biti namenjen. Nije poznato kada će program i zvanično biti pušten u rad.