Easyjet je podneo zahtev za uspostavljanje redovnog saobraćaja između Milana i Beograda.

Prema saznanjima sajta Aviokarta.net britanska niskotarifna aviokompanija želi da leti četiri puta nedeljno na liniji od aerodroma Malpensa u Milanu do aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Zahtev je podnet za letove od 15. aprila do kraja letnjeg reda letenja.

U ovoj kompaniji ne žele još uvek da komentarišu ove informacije sve dok ne dobiju odgovor Direktorata civilnog vazduhoplovstva i saglasnost Ministarstva saobraćaja Republike Srbije. Iako je zvaničan zahtev za dozvolu za obavljanje redovnog saobraćaja stigao tek juče, iz Easyjeta već duže vreme pripremaju ovu liniju i svu potrebnu dokumentaciju za uspostavljanje saobraćaja.

S obzirom da Srbija primenjuje sporazum o otvorenom nebu u okviru Zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja (ECAA) ne bi trebalo da bude prepreka za izdavanje dozvole Easyjet-u.

Ova kompanija je druga po veličini evropska lowcost aviokompanija, odmah iza Ryanair-a. Takođe je četvrta aviokompanija u Evropi prema broju prevezenih putnika sa 59,2 miliona putnika u 2012. godini. Ispred nje su Ryanair, Air France-KLM i Lufthansa.

Easyjet ima dvadesetak baza širom Evrope, a jedna od njih je i na aerodromu Malpensa u Milanu. Sa ovog aerodroma Easyjet leti do skoro 50 destinacija širom Evrope i Maroka, a Beograd bi bio dodat u mrežu linija ove kompanije po prvi put. Karte Easyjet-a koštaju od 20-tak evra po pravcu sa svim taksama, a kompanija je veoma popularna širom Evrope i smatra se lowcost aviokompanijom sa najkvalitetnijom uslugom za šta je dobila i nekoliko značajnih nagrada.

Easyjet je nedavno dobio dve veoma značajne birokratske bitke. Prvo je razbijen monopol na najpopularnijoj domaćoj italijanskoj ruti od Milana (Linate) do Rima, koji je držala Alitalija, a potom je prevoznik dobio dozvole za uspostavljanje redovnog saobraćaja od Londona do Moskve čime je pobedio veoma stroge i konzervativne ruske zakone.

Dolaskom Easyjeta u Srbiju, Jat Airways će dobiti veoma jaku konkurenciju na liniji prema Milanu, na kojoj je tek nedavno vratio monopol povlačenjem AirOne-a. Takođe Wizz Air dobija ravnopravnu niskotarifnu konkurenciju. Easyjet u regionu leti do Prištine (iz Ženeve), do Zagreba (iz Londona), do Ljubljane (iz Londona). Veći broj linija održava do Dubrovnika u letnjoj sezoni, a veoma značajan obim saobraćaja ostvaruje tokom cele godine sa aerodroma u Sofiji i Budimpešti.