EasyJet je potvrdio danas da otvara dve nove linije iz Ženeve, a jedna od njih je do Beograda.

Kako je za švajcarski list na francuskom jeziku "24heures" potvrđeno u medija centru ove kompanije nova linija ka Beogradu počeće već 24. januara 2014.

Između dva grada leteće avion Airbus A319 sa 156 putničkih mesta u početku dva puta nedeljno, a kasnije će biti dodat i treći let.

Veoma uspešna linija ka Milanu

"Nakon otvaranja prve linije ka Srbiji (Beograd – Milano Malpensa) početkom aprila ove godine Beograd je postao deo evropske mreže destinacija easyJeta u preko 30 zemalja".


"Zahvaljujući izuzetnim rezultatima koje smo postigli na ovoj liniji veoma brzo smo se odlučili da otvorimo i novu liniju. U prvih šest meseci na liniji do Milana prevezli smo preko 23.000 putnika što je dokaz da postoji ogromna tražnja na toj liniji".


Došli smo na srpsko tržište sa jasnom idejom da ovde dugo ostanemo i da se širimo", rekla je za Aviokarta.net direktorka easyJeta za Italiju, Frances Ouseley.

Prema već objavljenom redu letenja između Beograda i Ženeve EasyJet će leteti ponedeljkom i petkom od 24. januara do kraja marta naredne godine, a od 1. aprila biće dodat i treći let i polasci će biti utorkom, četvrtkom i subotom.

Karte se već mogu kupiti preko sajta ove kompanije, a najniža cena je trenutno od 31,90 evra po pravcu sa uključenim svim taksama, ali bez prtljaga i keteringa. Let iz Ženeve ka Beogradu je planiran u 06:50 petkom i u 13:40 ponedeljkom, dok je u obrnutom smeru polazak u 09:20 petkom i u 16:10 ponedeljkom.

Aerodrom u Ženevi je velika baza lowcost kompanije EasyJet, koja u Švajcarskoj posluje kao posebno preduzeće EasyJet Switzerland, koje predstavlja zavisnu kompaniju britanskog EasyJeta.

Putnicima iz Beograda će biti omogućene brojne konekcije preko ženevskog aerodroma, s obzirom da je on velika i važna baza EasyJeta i jedno od njegovih najvažnijih čvorišta. Trenutno je moguće osim do Ženeve putovati preko ovog grada i do: Berlina, Pariza, Londona, Barselone ili Madrida.

Beograd i Ženeva trenutno nisu povezani direktnim letom, a švajcarski nacionalni prevoznik Swiss International Air Lines je ranije ove godine najavio otvaranje direktne linije između dva grada, koja će početi od 19. decembra 2013. i na ovoj liniji će leteti dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, a od aprila naredne godine i subotom.