Predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, Džejms Hogan, naglasio je značaj mogućnosti izbora i inovacije, kao ključnih faktora konkurencije u međunarodnoj avioindustriji za vreme javne diskusije pred publikom koju je činilo oko 4,000 učesnika ovogodišnje konvencije Globalne asocijacije za poslovna putovanja (GBTA) u Orlandu na Floridi.

Tokom diskusije, koja je bila usmerena na nove mogućnosti i izazove za globalnu avio-industriju, Hogan je istakao da su i poslovni putnici i turisti jednako zahtevni, i s pravom treba da očekuju veći izbor u pogledu mreže linija, rasporeda letova, proizvoda i usluga, pogodnosti za lojalne putnike, udobnosti i cene.

Obraćajući se publici, Hogan je rekao: „Naš doprinos tržištu je konkurencija, pružamo fantastičan izbor u pogledu proizvoda i usluga. Smatramo da postoji značajna tražnja za premijum uslugama i pridajemo veliki značaj poslovnim putnicima – kada imate u vidu naše salone, izbor usluga koje pružamo – kako bismo obezbedili da putovanje bude što manje zahtevno.“

“Inovacija – jedna od najboljih stvari u vezi sa putovanjem u današnje vreme je to što korisnik usluga može da sazna mnogo toga o vašoj kompaniji. Naša kultura ne poznaje putnike, već imamo goste i to iskustvo naših gostiju – bilo da je u prvoj, biznis ili ekonomskoj klasi – je od suštinskog značaja, kao i to da se gosti usluže sa poštovanjem,“ izjavio je gospodin Hogan.

Hogan se takođe osvrnuo na Etihadov jedinstveni poslovni model kojim se organski rast avio-kompanije proširuje uspostavljanjem kod-šer partnerstava i učešćem u vlasništvu nad ključnim avio-kompanijama širom sveta, u koje spadaju erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Er Lingus, Alitalija, Džet ervejz, Virdžin Australija i avio-kompanija sa sedištem u Švajcarskoj, Darvin erlajn, čime je putnicima omogućen veći izbor, uz mrežu koju čini više od 500 destinacija širom sveta – uz veću udobnost, jedinstvenu rezervaciju i jedinstvenu cenu karte. Čvorište avio-kompanije u Abu Dabiju povezuje Bliski istok, Aziju i Australiju sa destinacijama u Evropi i Južnoj i Severnoj Americi.

Hogan je izjavio: „Naša strategija investiranja znači način na koji gradimo našu mrežu. Živimo u digitalnom dobu u kome naši korisnici, bilo da putuju poslovno ili turistički, mogu da putem interneta pronađu tačke na svetu do kojih žele da putuju. U skladu sa tim, uspostavili smo jedno partnerstvo sa ovim avio-kompanijama na osnovu koga sada jačamo našu zajedničku globalnu mrežu – zajedno ostvarujući veći prihod i obarajući troškove.“