Turkish Airlines je juče imao veoma težak i neprijatan dan. U dva odvojena incidenta učestvovala su dva aviona ove kompanije.

Avion Airbus A330 sa 278 putnika i 10 članova posade na letu od Pariza do Istanbula je proklizao sa rulne staze kada je levim točkovima zakačio klizavu travu pored staze koja ga je odvukla sa staze.

Putnici su evakuisani, a u ovom događaju nije bilo povređenih. Incident se dogodio kada se avion sa platforme uputio ka poletno-sletnoj stazi i bio je u fazi "taksiranja". Ovakav događaj se smatra lakšim incidentom.

Brojni francuski i turski mediji javili su u potpunosti pogrešnu priču, koja je izazvala kratkotrajnu paniku u dve države. Čak su pojedini francuski mediji objavili "breaking news" sa navodima da je avion Turkish Airlinesa izleteo sa piste nakon sletanja. Prvobitno je javljeno da se radi o avionu A340 sa 145 putnika. Prema vazduhoplovnoj terminologiji ovakav događaj bi bio okarakterisan kao avionska nesreća.

Juče je još jedan avion ove kompanije imao nezgodu.  Na platformi aerodroma Ataturk u Istanbulu je cisterna za snabdevanje gorivom udarila u parkirani avion koji je čekao na poletanje ka Hong Kongu. Cisterna je udarila u desni motor koji je pretrpeo veliko oštećenje, zbog čega je avion povučen iz saobraćaja, a putnici su prebačeni u drugi avion kojim su sa zakašnjenjem odleteli ka Hong Kongu.