Dubrovačka zračna luka je prva u regionu koja je pristupila evropskom ekološkom programu – Airport Carbon Accreditation (ACA)

Ovaj program ima za cilj smanjenje emisije ugljen dioksida na aerodromima. On dodeljuje serifikate aerodromima koji ispunjavaju određene standarde čime utiču na značajno smanjivanje emisije štetnih gasova.

Sertifikat "Airport carbon accreditation" poseduje 59 evropskih aerodroma i njihov broj konstantno raste. Saobraćaj koji se obavlja na akreditovanim aerodromima iznosi 52,8% ukupnog evropskog saobraćaja.

Aiport Carbon Accreditation predviđa četiri nivoa akreditacija, a dubrovački aerodrom je ostvario prvi nivo koji se naziva mapiranje. On podrazumeva određivanje svih izvora ugljen-dioksida, proračun emitovanog ugljen-dioksida, pravljenje izveštaja i angažovanje nezavisnog revizora.

"Za svaku zračnu luku vrlo je važno poslovanje, operativa i to je definitivno na prvom mjestu, ali je odmah uz to vrlo bitan održivi razvoj, čiji je jedan od glavnih kotača ulaganje u zaštitu okoliša", objasnio je Tomislav Macan, tehnički direktor aerodroma u Dubrovniku, koji je zadužen za učešće u ACA programu.

Prema podacima merenja na aerodromu tokom 2008. godine svi izvori emisije štetnih gasova na aerodromu su proizveli 1.995 tona ugljen-dioksida. Dve godine kasnije proizvodnja CO2 porasla je na 2.255 tona.

Macan smatra da je reč o tek neznatnom povećenju imajući u vidu da je u tom periodu došlo i do otvaranja novog aerodromskog terminala B sa 14.500 kvadratnih metara prostora, i do povećanja saobraćaja za 6,5%. Prema njegovim rečima godišnja emisija ugljen-dioskida je u Dubrovniku još uvek ispod evropskog proseka po putniku.

Pored dubrovačkog i većina ostalih aerodroma koji učestvuju u ACA programu se nalazi baš na prvom nivou: Nica, Barselona, Lansarot, Budimpešta, Diseldorf, Helsinki, Lijež, Varšava, Prag i Tuluz. Na prvom nivou su i svi portugalski aerodromi pod upravom aerodromskog operatora ANA (Faro, Flores, Horta, Lisabon, Porto, Ponta Delgada i Santa Maria). Turski aerodromi pod upravom TAV-a se takođe nalaze na prvom nivou. To su: Ankara, Istanbul-Ataturk i Izmir.

Naredni nivo akreditacije podrazumeva smanjenje emisije štetnih gasova, odnosno dostizanje ciljeva postavljenih u početnoj fazi. Na ovom nivou se nalaze aerodromi u Madridu, Atini, Bolonji, Briselu, Dablinu, Ajndhovenu, Hamburgu, Antaliji kao i oba pariska aerodroma (Charles de Gaulle i Orly), dva irska (Kork i Dablin) i većina finskih aerodroma kojima upravlja Finavia (Enontekio, Ivalo, Kemi-Tornio, Kittila, Kuusamo, Rovaniemi).

Kada se ostvari smanjenje ugljen-dioksida proizvedenog u kompleksu aerodroma, onda treba krenuti ka sledećem nivou koji podrazumeva optimizaciju sistema uspostavljanjem efikasnih procedura za kontrolu emisije štetnog gasa. Tek osam evropskih aerodroma ima dostignut ovaj nivo: Rim-Fiumicino, London-Heathrow, Frankfurt, Geneva, Manchester, Minhen, Amsterdam i Cirih.

Vrhunski nivo programa podrazumeva neutralnost, odnosno postizanje optimalnih aerodromskih procedura koje će nivo ugljen dioksida približiti nuli što znači da je aerodrom neutralan na životnu sredinu. U ovoj fazi se nalaze svi aerodromi kojima upravlja Swedavia (Are Ostersund, Geteborg-Landvetter, Malme, Stokholm-Arlanda, Stokholm-Bromma i Umea), norveški aerodromi kojima upravlja Avinor (Trondhajm i Oslo) kao i milanski aerodromi (Linate i Malpensa).

Više o programu Airport Carbon Accreditation možete čitati ovde.

Interaktivni prikaz smanjenja emisije CO2 u okviru aerodromskog kompleksa